macOS obsahuje chybu, která způsobí, že přehrávání videa na počítači nefunguje, jak by mělo. Chyba se objeví většinou po probuzení a odemknutí Macu po nepřítomnosti, kdy se videa přehrají v rychlosti a bez zvuku.



Tento problém ovlivňuje jak offline přehrávání videa místních video souborů, tak online přehrávání videí na webech, jako je YouTube. Přestože je to velmi nepříjemné, existuje snadný způsob, jak ji opravit.

Než začnete dělat cokoli, nezapomeňte uložit veškerou otevřenou práci. Chcete-li tento problém vyřešit, otevřete Monitor aktivity a na kartě CPU vyhledejte proces coreaudiod. Klikněte na tlačítko „X“ v levém horním rohu a vyberte Vynutit ukončení. To ukončí coreaudiod, ale měl by se okamžitě restartovat.

Jakmile se coreaudiod restartuje, znovu se objeví na kartě CPU. Poté zavřete Monitor aktivity a zkuste video přehrát. Nyní by se mělo přehrávání videa vrátit zpět do normálu se zvukem a se standardní rychlostí přehrávání 1x. Restart problém vyřeší také, ale restartování zabere mnohem více času, tento postup by vám měl usnadnit práci.