Pokud na svém iPadu používáte Safari, bude se vám líbit nové funkce, které získáte po aktualizaci iPadOS. Safari totiž obsahuje několik nových funkcí, které vám umožní vychutnat si zážitek z prohlížení trochu víc.



Nová nabídka Zobrazení vám poskytuje rychlý přístup k některým užitečným ovládacím prvkům a nastavení na jednotlivých stránkách vám umožní přizpůsobit si velikost textu na základě navštíveného webu. Navštivte web, který chcete, a potom klepnutím na ikonu AA v levé části adresního řádku Safari otevřete nabídku Zobrazení. Uvidíte několik skvělých nových možností, které můžete upravit.

  • Klepnutím na ikonu Aa můžete zvětšit nebo zmenšit velikost textu na stránce. Chcete-li vrátit webovou stránku na původní velikost textu, stačí klepnout na ikonu ve středu.
  • Můžete skrýt celý pruh v horní části Safari pro větší zobrazení webu. Klepnutím na horní panel skryjete panel nástrojů.
  • V závislosti na tom, zda prohlížíte stolní nebo mobilní verzi webu, můžete  zobrazit druhou pouhým klepnutím.
  • Dalším klepnutím na ikonu AA zavřete nabídku Zobrazení.

Režim čtení

V režimu čtení si můžete vyberat z pozadí jako bílá, sépie, šedá a černá. Můžete si vybrat jiný styl písma a zvětšit nebo zmenšit velikost písma. Klepnutím na Skrýt režim čtení se vratíte do webového zobrazení nebo kliknutím na ikonu AA nabídku zavřete.

Přizpůsobení

  • Použít čtečku automaticky: Přepněte přepínač, aby se automaticky aktivovalo zobrazení čtečky.
  • Fotoaparát, mikrofon a poloha: Pro každou z těchto tří možností si můžete vybrat: Zeptat se, Nepovolit nebo Povolit.

Pamatujte, že tato nastavení jsou pro jednotlivé stránky. Takže pro ty, které pravidelně navštěvujete, můžete tato nastavení upravit tak, aby vám vyhovovalo. Po dokončení úprav klepněte na Hotovo.