CIRP dnes zveřejnil novou zprávu, jak dobře se iPhony prodávali během třetího čtvrtletí (kalendářní druhé čtvrtletí). Kromě toho, že iPhone XR je zdaleka nejoblíbenějším iPhonem v USA, zpráva také obsahuje informace jak si vedou služby Apple.



Hlavním bodem zprávy jsou výsledky prodeje iPhonů v USA za červen. iPhone XR se jednoznačně stal nejoblíbenějším modelem a představuje 48% prodeje za třetí čtvrtletí. To je mnohem víc, než prodej iPhone 8 Plus a iPhone X dohromady ve stejném období loňského roku „iPhone XR se stal dominantním modelem,“ řekl Josh Lowitz, partner CIRP a spoluzakladatel. „Jeho 48% podíl je nejvyšší, jaký jsme viděli od iPhone 6 v roce 2015.“ Lowitz poznamenal, že iPhone XR je skvělý výběr pro zákazníky, kteří se rozhodují mezi staršími modely iPhone 7 a iPhone 8 a dražšími modely iPhone XS a iPhone XS Max.

Nejnovější zařízení Apple, tedy iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max, představovaly 67% prodeje za Q3. CIRP také zveřejnila nejnovější údaje toho, jak si vedou služby Apple.  Firma zjistila, že 35% uživatelů je přihlášeno do Apple Music, zatímco 48% má placený plán iCloud. Téměř 30% používá aplikaci Podcasty, 15% News a Apple TV. Pouze 3-6% si zakoupilo AppleCare pro svůj iPhone nebo iPad.