V poslední době se hodně mluví o budoucnosti Applu v souvislosti s odchodem Jonyho Iva z pozice „Chief Design Officer“. Hlavního designéra, který navrhoval ještě společně se Stevem Jobsem takové produkty jako je první iPhone, iPod, iPad, nebo Mac.



Z těch posledních let například Apple Watch, AirPods, nebo HomePod. Proslýchalo se, že Ive odchází kvůli neshodám, nebo z frustrace z určitých členů vedení, kteří nemají velké zkušenosti s odvětvím ve kterém momentálně pracují. Tim Cook svým dopisem, ale vše vyvrátil a tyto zprávy označil za nepřesné a dodal, že Jony Ive zanechal ve společnosti po celých 30 letech své práce nezapomenutelnou stopu. Na závěr sdělil, že je neuvěřitelně nadšený nejen z designového týmu, ale také z toho, co se v budoucnosti chystá.

Designové týmy Applu nyní povedou Evans Hankey a Alan Dye, kteří byli Iveho blízkými spolupracovníky. Dohlížet pak na ně bude Jeff Williams, který se do historie Applu zapsal především vedením vývoje Apple Watch. Samotný Jony Ive, prý usoudil, že je třeba se posunout dál, založil vlastní firmu LoveFrom, jejíž největší partner má být právě Apple. Myslím si, že bát se o budoucnost takového gigantu, jakým je právě Apple rozhodně nemusíme a společnost má ve svých řadách tolik neskutečně talentovaných a šikovných lidí, že se máme ještě rozhodně proč těšit na další neuvěřitelné produkty, které nás jak sám Tim Cook říká: posadí na zadek.

Zdroj: 9to5mac.com, macrumors.com