Nabíječky Apple jsou jedny z nejlepších. Jsou spolehlivé, bezpečné a zaručují co nejúčinnější nabíjení Macu. Když se MacBooky nabíjely pomocí nabíječky MagSafe nebyla k dispozici žádná alternativa.



Po přechodu na USB-C nabíječky se však otevřely možnosti pro nabíječky třetích stran. Většina nabíječek, které jsme viděli nebyla příliš dobrá, ale to bylo předtím, než byly vyrobeny nabíječky s nitrid galia. Nitrid galia, také označovaný jako GaN, je polovodič, který lze použít k výrobě čipů pro elektroniku, podobně jako křemík. Rozdíl je v tom, že s GaN lze přenášet více energie. To přináší menší, rychlejší nabíječky. Nová nabíječka 61W RAVPower GaN je o polovinu menší než nabíječka Apple, což je ideální pro cestování. MacBook je navržen tak, aby byl přenosný a nabíječka by měla být také.

Je to nejmenší dostupná nabíječka a pokud máte MacBook, MacBook Air, 13palcový MacBook Pro, měli byste pohodlně zařízení nabít. Pokud máte 15palcový MacBook Pro, baterie se nenabije naplno, nebo to provede velmi pomalu. Při nabíjení je poněkud pomalejší než 87W nabíječka, která je dodávána s vaším Macem – samozřejmě – ale díky kompaktní velikosti a hmotnosti je ideální pro cestování. Vidíme, že na trh přichází stále více nabíječek GaN. Nakonec budou možná existovat lepší alternativy, ale zatím je to nejlepší nabíječka pro nabíjení MacBooku nebo iPadu Pro.