Nová zpráva z The Financial Times uvádí, že Amazon Music Unlimited se stala nejrychleji rostoucí streamingovou službou, která překonala Spotify i Apple Music. Tato zpráva přichází poté, co Eddy Cue nedávno potvrdil, že Apple Music má 60 milionů účastníků.



Zpráva uvádí, že počet účastníků Amazon Music Unlimited v uplynulém roce vzrostl o přibližně 70 procent. V dubnu měla Amazon Music Unlimited a Prime Music dohromady 32 milionů účastníků. Důvodem tohoto rychlého růstu je také podpora levnější produktů Amazon. Amazon Music Unlimited stojí 10 dolarů za měsíc, stejně jako Apple Music, ale členové Prime si ji mohou pořídit za 8 dolarů za měsíc. Pokud posloucháte pouze prostřednictvím Amazon Echo, můžete si službu zakoupit za 4 dolary za měsíc. Amazon říká, že cílí na jiné publikum než Apple Music a Spotify.

„Přibližně 14% účastníků Amazon Music je ve věku 55 let a starších ve srovnání s pouhými 5% zákazníků společnosti Spotify,“ uvedla Midia. „Nebojujeme o stejné zákazníky jako všichni ostatní,“ řekla společnost „Aby průmysl dosáhl svého plného potenciálu, nemůžeme se jen dívat na mladistvé ve věku 15 až 22 let.“ Eddy Cue minulý měsíc potvrdil, že Apple Music má nyní 60 milionů platících účastníků. Spotify mezitím uvedl, že má více než 100 milionů platících uživatelů. V loňském létě měl Apple Music 40 milionů uživatelů, což znamená, že vzrostl o 20 milionů.