V současné době je možné používat WhatsApp pro Mac, ale není to ideální. Aplikaci nelze použít samostatně a vyžaduje bezdrátové připojení k telefonu. Všechny zprávy, příchozí a odchozí, jsou předávány přes váš iPhone.



Na iPadu je to ještě horší. Neexistuje žádná oficiální aplikace WhatsApp, takže musíme používat aplikace třetích stran. Aplikace pro iPhone může současně přenášet zprávy pouze na jedno zařízení, takže je nelze používat na iPadu a Macu současně. WABetainfo ale říká, že WhatsApp pracuje na přeměně aplikace na multiplatformovou, jako je služba Apple – iMessages. Poté by bylo možné použít WhatsApp na více zařízeních současně. WhatsApp vyvíjí nový systém, který umožňuje používat stejný účet WhatsApp na více zařízeních současně.

Díky tomu budete moci:

  • Používat váš hlavní účet WhatsApp v iPadu, aniž byste aplikaci odinstalovali z iPhonu.
  • Stejný účet WhatsApp na zařízeních iOS a Android.
  • WhatsApp ve vašem počítači (bez nutnosti připojení k internetu v telefonu).

Zpracování šifrování typu end-to-end na více zařízeních je složité, protože zpráva je šifrována na samotném zařízení. Apple má řešení pro svou službu iMessages, která je také šifrována end-to-end. Namísto jediného veřejného klíče používaného k identifikaci ostatních účastníků chatu používá Apple cluster: jeden na zařízení. WhatsApp pravděpodobně zaujme stejný přístup. Při tomto přístupu existuje mírně zvýšené bezpečnostní riziko, protože nové zařízení by se mohlo připojit k chatu, pokud by mělo přístup k veřejnému klíči. To je důvod, proč Apple odešle zprávu všem účastníkům vždy, když je do chatu přidáno nové zařízení.