V lednu tohoto roku se český premiér Andrej Babiš setkal Timem Cookem, generálním ředitelem společnosti Apple. Přestože důvodem setkání nebyla budoucnost Applu v Čechách, premiér Cookovi nabídl zajímavý prostor na Staromáku. Už tehdy měli vytvořit tým, který se o vše postará.



Uběhlo už několik měsíců a na tehdejší sliby se již zapomnělo. Magazín Forbes však přišel s několika zajímavými informacemi, z nichž jedna nás opravdu zaujala. Apple má totiž v Praze vývojový tým, který se dokonce významně podílel na zavedení Touch ID do jablečných produktů. A právě tento asi padesátičlenný tým se bude pravděpodobně stěhovat do nových prostor na Václavském náměstí. Zde si společnost pronajala 5000 metrů čtverečních v nově vznikající budově na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Zde se má příští rok otevřít nová budova s názvem Flow Building v hodnotě více než miliardy korun.

Původně jsme si mysleli, že Apple si pronajal tyto prostory pro slíbený Apple Store, ovšem budeme si muset ještě počkat. Forbesu se totiž podařilo od jejich zdroje zjistit, že retailové patro v úrovni náměstí bude patřit oděvnímu řetězeci Primark. „Mají exkluzivitu, že tam kromě nich žádný jiný retail nebude,“ uvedl tajný zdroj.

Pro Českou republiku a její obyvatele je tak nejbližším Apple Storem stále ten v Drážďanech a nově se na seznam přidala i Vídeň, kde společnost svou maloobchodní prodejnu otevřela v únoru minulého roku. Pokud vás zajímají i další informace a rozhovory ohledně otevření Apple Storu u nás, doporučujeme přečtění celého článku od Forbes.

Zdroj: forbes.cz