S vydáním systému iOS 13 přináší společnost Apple do svého mobilního prohlížeče Safari některé další funkce. Jednou z nejvíce vítaných nových změn je možnost přizpůsobení nastavení pro jednotlivé webové stránky.



Stejně jako Safari ve vašem Macu, i na iPhonu můžete nastavit různé zabezpečení a možnosti zobrazení a Safari je pak automaticky pro danou stránku použije, takže je nemusíte nastavovat neustále znovu.

Jak přizpůsobit nastavení pro jednotlivé webové stránky na iPhonu

  • Přejděte na webovou stránku, kterou často navštěvujete.
  • Klepnutím na ikonu aA v levém horním rohu obrazovky zobrazíte další funkce.
  • Klepněte na Nastavení pro webový server.

Automaticky používat čtečku: Tato funkce stahuje online články, aby byly lépe čitelné. Čtečka je obvykle povolena klepnutím na ikonu, která se někdy objeví v levém dolním rohu adresního řádku, ale můžete ji také nastavit, aby se zapínala automaticky.

Úplná verze stránky: Webové stránky pro mobily jsou často optimalizovány pro jednoduší čtení, díky tomu se obsah celé stránky vůbec nezobrazuje. Díky této funkci si můžete zobrazit úplnou verzi stránky.

Kamera, mikrofon, poloha: Poslední tři možnosti umožňují zvolit, zda chcete povolit nebo zakázat přístup k fotoaparátu a mikrofonu zařízení zda povolit detekci polohy. Můžete zvolit možnost Zakázat nebo Povolit, ale také můžete zvolit Zeptat se a Safari vám zobrazí oznámení, kdykoli bude web požadovat přístup.