Ačkoliv je to velmi zvláštní, pokud máte nainstalovanou nejnovější beta verzi iOS 13 mohla by se vám baterie vašich Apple Watch vybíjet rychleji, alespoň podle nejnovějších zpráv některých uživatelů na Redditu.



Podle uživatele cega9110, beta verze iOS 13 vydaná začátkem tohoto týdne – to je pátá beta verze pro vývojáře a čtvrtá beta verze pro veřené testery – vybíjí baterii Apple Watch. Někteří uživatelé dokonce zaznamenali extrémní vybíjení baterie a to po méně než 5ti hodinách. Je tomu tak i přesto, že dotyční uživatelé stále používají watchOS 5, protože pro Apple Watch nejsou k dispozici žádné veřejné beta verze. Existuje dost zpráv, které naznačují, že tento problém je poněkud rozšířený, ačkoli se to netýká všech, a není jasné, co tento problém ovlivňuje, zda watchOS nebo konkrétní modely Apple Watch. Přestože to může působit zvláštně, že beta verze iOS může ovlivnit výdrž baterie na úplně jiném zařízení, je důležité si uvědomit, že Apple Watch stále nejsou zcela nezávislé na iPhonu.

iPhone a Apple Watch ve skutečnosti spolu navzájem komunikují přes Bluetooth. iPhone na Apple posílá oznámení z aplikací a další věci, které si mnoho lidí ani neuvědomují. iOS 13 může posílat více dat na Apple Watch, což by způsobovalo vyšší spotřebu energie díky stálému používání Bluetooth, i když zde mohou být i další komplikovanější problémy. Vývojáři, kteří jsou jediní, kteří mají přístup k beta verzi watchOS 6, také uvedli, že se problém neobjevuje u nejnovější beta verze watchOS, což dává smysl vzhledem k tomu, že iOS 13 bude pravděpodobně optimalizován pro práci s watchOS 6.

Pokud jste zaznamenali rychlé vybíjení Apple Watch a máte nejnovější beta verzi iOS 13 můžete vyzkoušet několik věcí:

  • Někteří uvedli, že problém vyřeší restartování Apple Watch, takže to rozhodně stojí za to vyzkoušet.
  • Někteří uvedli, že opětovné spárování Apple Watch může problém také vyřešit, ačkoli není jasné, zda by se tím problém opravdu vyřešil.
  • Vrácení zařízení zpět k nejnovější verzi iOS 12 by také mělo tento problém vyřešit.
  • Vypnutí Wi-Fi a dat na Apple Watch také pomůže ušetřit energii, i když to problém nevyřeší.