Společnost Twelve South nedávno představila přenosný USB-C rozbočovač StayGo, který přidá další porty k MacBooku a MacBooku Pro. Na trhu je mnoho rozbočovačů, ale Twelve South je známý svým vysoce kvalitním příslušenstvím Apple.



StayGo nabízí jednoduchý, ale atraktivní design a snadno se přenáší, takže ho můžete vzít kamkoli potřebujete, ale není tak tenký jako některé jiné USB-C rozbočovače na trhu.

StayGo je vyroben z černého hliníkového materiálu a měří přibližně 12,7cm x 6,4cm a jeho tloušťka je 1,3 cm. Ve spodní části jsou čtyři malé gumové nožičky, takže je stabilní a nepohybuje se, když je na rovném povrchu.

Obsahuje několik portů a krátký vestavěný kabel USB-C. K dispozici je také delší kabel USB-C pro případ, že jej potřebujete umístit dále od Macu.

Vestavěný kabel je jedinečná funkce, kterou ostatní rozbočovače USB-C nemají, a určitě oceníte, že máte kabel vždy při ruce.

Vedle vestavěného kabelu je v horní části jeden port USB-C, který podporuje nabíjení až 85 W, což je dost pro nabíjení 15palcového MacBooku Pro pomocí napájecího adaptéru, který je dodáván s Macem. Z externího zdroje napájení podporuje rozbočovač až 100 W energie.

Na boční straně zařízení najdete druhý port USB-C, Gigabit Ethernet, 4K HDMI port, tři USB-A porty. Ve spodní části je slot pro SD kartu a slot pro kartu micro SD používanou ve fotoaparátech, dronech a dalších zařízeních. Při testování fungovaly všechny porty podle očekávání a rychlost přenosu souborů byla dobrá. StayGo lze zakoupit na webových stránkách Twelve South za 99,99 dolarů.