Spolu s mnoha novými funkcemi pro iPhone a iPad přináší iOS 13 také aktualizaci CarPlay, která obsahuje přepracované rozhraní a několik užitečných nových funkcí. Dnes se na všechny novinky podíváme.



CarPlay v systému iOS 13 obsahuje novou přepracovanou obrazovku Domů s novým tlačítkem, které přepíná mezi ikonou ovládacího panelu a ikonou aplikace v závislosti na tom, kterou používáte. Nové uživatelské rozhraní podobné dlaždicím zobrazuje aplikaci Mapy, Zkratky, Návrhy Siri, rozhraní aplikace Hudba a nadcházející události kalendáře, což je užitečné. Klepnutím na některou z dlaždic se otevře příslušná aplikace. Samozřejmě máte stále přístup ke standardnímu seznamu ikon z předchozích verzí CarPlay.

V nové aplikaci Kalendář můžete vidět všechny vaše nadcházející události pro daný den, což je užitečné, když ráno vstoupíte do auta. Pokud má událost přidružené místo, klepnutím se spustí navigace. Mapy mají aktualizovaný vzhled a využívají všech funkcí v systému iOS 13. V podporovaných oblastech jsou k dispozici lepší podrobnosti o silnicích, budovách, parcích a dalších a pomocí funkce Oblíbené položky můžete zahájit navigaci na uložená místa. Siri v aplikaci Mapy je přirozenější, což je skvělá aktualizace. Jako příklad namísto „Odbočte doprava za 1 km“, uslyšíte „Odbočte vpravo na příštím semaforu.“

V aplikaci Hudba můžete snadno najít to, co chcete slyšet. K dispozici je podpora Siri pro navigační aplikace třetích stran. Pro ty, kteří mají produkty HomeKit, je k dispozici praktická funkce návrhů Siri, pomocí které můžete například otevřít garáž, když se přiblížíte domů. Existuje několik podobných návrhů Siri, které se budou lišit v závislosti na vašem použití CarPlay, ale je to určitě elegantní a užitečný doplněk.