Apple představil tvOS 13 na WWDC v červnu a nyní, když je k dispozici pro všechny uživatele, se podíváme na hlavní funkce nového softwaru. tvOS 13 vyžaduje Apple TV 4K nebo Apple TV HD (4. gen).



6 nejlepších funkcí, které můžete najít v tvOS 13

Nová domovská obrazovka

Apple přepracoval domovskou obrazovku v tvOS 13. Aplikace nyní mají možnost přehrávat náhledy na celé obrazovce, abyste mohli snadněji objevovat nový obsah.

Podpora více uživatelů

tvOS 13 přináší podporu pro více uživatelů, což umožňuje celé rodině snadno přepínat mezi svými osobními uživatelskými účty. Díky tomu získáte osobní doporučení na to, na co se můžete podívat.

Apple Music

Spolu s podporou více uživatelů nabídne Apple Music v Apple TV uživatelům přizpůsobené seznamy skladeb a doporučení. Nové ovládací centrum také zahrnuje přístup k textům na obrazovce.

Apple Arcade

Služba Apple Arcade poskytuje přístup k více než 100 novým a exkluzivním hrám, bez reklam a nákupů v aplikaci. Apple říká, že mnoho her bude podporovat také herní konzole. Apple Arcade je k dispozici pro iPhone, iPad, iPod touch, Mac a Apple TV.

Herní ovladače Xbox a PlayStation

Kromě toho, že iOS 13 získává stejnou podporu, tvOS 13 nyní obsahuje podporu pro herní konzole Xbox a PlayStation DualShock 4.

Nové spořiče obrazovky

Nové spořiče jsou vytvořeny ve spolupráci s BBC Natural History Unit, tato pohlcující videa zachycená z hlubin oceánů po celém světě ukazují fascinující tvory a scény.