V dobách před mobilními terminály, obchodníci a obsluhující pracovníci restaurace měli několik různých způsobů, jak ukrást údaje o vaší kartě. Jedním z možností bylo jednoduše přečíst údaje z karty a zapsat si je.



Další možností bylo fotografovat je. Žádná z těchto metod není nyní účinná, protože zpravidla nikomu kartu nedáváme, ale CNET hlásí, že jeden japonský prodavač měl tajnou zbraň: fotografickou paměť. Prodavač ukradl informace o kreditní kartě starším způsobem: Podle místních zpráv se díval na údaje a zapamatoval si je u více než 1300 zákazníků. 34letý muž pracoval v obchoďáku v Koto City nedaleko Tokia. Policie prohlašuje, že si zapamatoval 16místné číslo kreditní karty, bezpečnostní kód a datum vypršení platnosti během toho, kdy zákazníci dokončovali platbu.

Nemusel si je dlouho pamatovat: Jakmile zákazník odešel, přenesl údaje do notebooku. Chycen byl poté, co použil údaje odcizené karty a nechal si doručit zásilku na svou vlastní adresu, policie pak našla notebook obsahující údaje o kartách 1 300 obětí. Apple Card je narozdíl od ostatních karet bezpečná, jelikož nemá žádné viditelné podrobnosti o kartě. Zůstává však zranitelná vůči jinému postupu, někteří používají své vlastní čtečky, které zkopírují informace do svého vlastního zařízení i do platebního terminálu. Většina transakcí je však buď bezkontaktní, nebo zahrnuje pouze částečné vložení karty do čtečky.