Podle nové zprávy bude společnost Apple v Indii investovat 1 miliardu dolarů, protože bude připravena exportovat své telefony „Made in India“. Times of India tvrdí, že Foxconn je hlavním investičním partnerem v posledním tahu společnosti Apple v zemi. Tchajwanský montážní závod v Chennai se používá k výrobě produktů Apple pro přepravu na globální trhy. Předchozí zpráva tvrdila, že až 70 až 80 procent zařízení sestavených společností Foxconn v Indii se očekává, že budou vyvážena jinde.



Apple zpočátku testoval omezenou místní produkci některých modelů iPhone v Indii prostřednictvím továrny Wistron v Bangalore, ale nyní do směsi přidává svého dalšího velkého tchajwanského výrobního partnera.

V červenci bylo oznámeno, že společnost Wistron nedávno začala vyvážet některé modely iPhone 6 a iPhone 7 z Indie do Evropy, a to krokem, který měl dále posílit Indii jako jeden z montážních a výrobních center společnosti mimo Čínu.

V srpnu Indie uvolnila předchozí pravidla, která donutila zahraniční společnosti, aby lokálně získávaly 30 procent produkce, což společnosti Apple dlouho blokovalo otevírání obchodů a prodej zařízení přímo spotřebitelům v Indii. Před změnou se Apple musel při prodeji svých zařízení spolehnout na maloobchodníky třetích stran.

Podle pozorovatelů v oboru se však Apple dlouhodobě dívá na Indii a považuje ji za „prodejní centrum než významný trh“ pro prodej zařízení.