O Apple se v posledních letech říká, že je stále dražší. Zejména v průběhu roku 2018 jsme mohli vidět, že každé zařízení se zdražilo v průměru o 10–20%. Tentokrát však Apple překvapil.



Společnost Apple udržela nebo snížila ceny všeho, od svých služeb až po zařízení. Apple zahájil Keynote informacemi o službách. Guilherme Rambo z 9to5Mac dříve zjistil v kódu iOS, že cena této služby bude 4,99 dolarů za měsíc, což se nakonec opravdu potvrdilo. Za stejnou cenu bude k dispozici také služba Apple TV+, díky tomu se pro mnoho lidí stala ihned dostupnější. Zatímco Apple Arcade si můžete vyzkoušet na měsíc zdarma, Apple TV+ si můžete vyzkoušet na sedm dní. Taková krátká zkušební doba sice není nic moc, ale můžete ji získat zdarma na jeden celý rok při nákupu nového zařízení, navíc k dispozici budete mít také rodinné sdílení až pro šest lidí. Toto je opět docela velkorysá nabídka.

Nižší cena se také dotkla iPhonu a Apple Watch. Nárůst ceny posledních zařízení napovídal, že Apple nebude ceny navyšovat, pokles ale nikdo nečekal. Zatímco iPhone 11 je k dispozici již od 20 990 Kč, určitě to pomůže společnosti Apple udržet krok s konkurencí a říká se, že iPhone 11 bude brzy k dispozici i na rozvíjejících se trzích, jako je Indie. Možná ještě působivější je, že iPhone XR zůstává v sestavě a zakoupíte ho již od 17 990 Kč. Podobný příběh existuje také u nové řady Apple Watch. Apple Watch Series 5 stojí stejně jako Apple Watch Series 4, kterou nahradila. Apple již neprodává Apple Watch Series 4, pravděpodobně kvůli podobnosti s novým modelem, ale Apple Watch Series 3 je nyní k dispozici od 5 790 Kč. Apple Watch vždy soupeřil s levnějšími hodinkami, jako je Fitbit Versa, ale nyní má Apple obrovský trumf v kapse.