Dodavatel Apple Japan Display ztratil klíčovou investiční společnost Harvest Group, ale podle zpráv Apple plánuje zdvojnásobit svou vlastní investici, aby pomohl této společnosti překonat krizi.



Společnost Nikkei Asian Review uvedla, že společnost Harvest Group se rozhodla, že neposkytne žádnou finanční pomoc společnosti Japan Display Inc, známou také jako JDI. Očekávalo se, že společnost přispěje 557 milionů dolarů. Toto je další zklamání pro japonskou firmu, které opakovaně ztroskotal plán záchrany. Společnost očekávala od Tchajwanské společnosti TPK Holding, že přišpěje 230 milionů dolarů, ale návrh byl v červnu stažen. Poté, jen o několik dní později, finanční společnost CGL Group se také rozhodla že nepřispěje, takže JDI si nebyla jistá, zda ostatní členové čínsko-tchajwanského konsorcia budou tyto společnosti následovat.

Dnes ráno však The Wall Street Journal uvádí, že Apple zvažuje nový plán, podle kterého by zdvojnásobil své investice na 200 milionů dolarů. JDI spoléhá na Apple pro více než polovinu svého prodeje a dodává displeje z tekutých krystalů pro iPhone 11. Pozitivní je, že společnost JDI dostala na začátku tohoto měsíce od Japonské společnosti Innovation Network Corporation 200 milionu dolarů. Japan Display také dodává OLED displeje pro Apple Watch Series 5, podle známého analytika Ming-Chi Kuo.