iFixit dnes ráno provedl teardown iPhone 11 Pro, aby poskytl krátký pohled na to, co je uvnitř zařízení. Můžeme vidět známky funkce oboustranného bezdrátového nabíjení, což je funkce, která nakonec vydána nebyla.



Dále teardown odhalil dva konektory pro baterie a další průzkum naznačil, že konektor navíc je kvůli bezdrátové nabíjecí cívce. Při zapnutém telefonu odpojili spodní konektor a telefon zůstal zapnutý a nabíjen přes port Lightning, ale ne přes bezdrátové nabíjení. Zdá se, že tento konektor je kvůli bezdrátové nabíjecí cívce, která by mohla být důležitou funkcí pro oboustranné nabíjení. A co víc, když kabel znovu připojili, telefon se vrátil do normálu a zobrazil krátké varování o teplotě. Možná ztratil kontakt s důležitým senzorem teploty baterie a vypnul se; což hodně připomíná funkci řízení teploty oboustranného bezdrátového nabíjení. Oboustranné bezdrátové nabíjení by umožnilo nabíjení pomocí iPhonu zařízení, jako jsou AirPods, Apple Watch a dokonce i další iPhone.

Byla to očekávaná funkce, ale Apple se rozhodl ji zrušit. Analytik Ming-Chi Kuo, který často sdílí přesné informace o plánech společnosti Apple, uvedl, že oboustranné bezdrátové nabíjení bylo zrušeno, protože účinnost nabíjení neodpovídala požadavkům společnosti Apple. Není zcela jasné, zda je oboustranné bezdrátové nabíjení něco, co lze implementovat později, pokud je hardware nainstalován, ale prozatím není k dispozici. iFixit také objevil novou neznámou desku pod baterií, která by mohla souviset s tímto bezdrátovým nabíjením. Teardown také odhalil ztenčenou logickou desku, aby se vytvořil prostor pro fotoaparát a podobné lepidlo jako v loňském iPhonu navzdory novým hodnocením odolnosti vůči vodě.