Fotograf Austin Mann před vydáním iPhonu 11 Pro sdílel, co si myslí o novém fotoaparátu zařízení. Mann chválil novou funkci noční režim a super širokoúhlý objektiv a zmňuje některé funkce, o nichž si myslí, že stále chybí.



Co se týče nočního režimu, Mann věří, že tato funkce úplně změní, jak lidé fotografují. Říká, že je rád, že se Apple nesnažil, aby noční snímky vypadaly jako denní záběry, ale místo toho se zaměřovaly na umělecké vyjádření a také to, že lidé mohou lépe zachytit scénu v noci a nebude to vypadat uměle. Kromě toho Mann nazývá noční režim jako největší pokrok od doby, kdy iPhone 5 představil panoramatický režim v roce 2012. Zde jsou dvě fotografie pro srovnání pořízené pomocí iPhone XS a iPhone 11 Pro:

Jednou z nejzajímavějších funkcí představenou v letošním roce je „Zachycení objektu mimo rámeček“. „Pokud software detekuje člověka na okraji rámečku, objeví se malá ikona, která označuje, že jej oříznete, což je docela v pohodě. V rámci této funkce vidím, co se nachází mimo rámeček (a náhled toho, co by bylo zahrnuto v mém záběru, kdybych přepnul na ultra širokoúhlý).“ Můžete to vidět na níže uvedeném snímku. Průsvitné rozhraní ukazuje, co by bylo možné zachytit pomocí ultraširokého objektivu:

Zmiňuje však několik oblastí, kde by se Apple mohl nadále zlepšovat: větší viditelnost a větší kontrola. „Bez ohledu na to, jaký iPhone používáte, pokud to s fotografováním s myslíte vážně, pak je čas zakoupit nový iPhone nyní. Apple má ještě rezervu, kam se posunout, ale tento rok přinesl obrovský skok ve schopnosti fotoaparátu. Noční režim a objektiv Ultra Wide změní způsob, jakým vyprávíme příběhy a vyjadřujeme se jako umělci používající iPhone. Nyní je opravdu dobrý čas zakoupit iPhone.“