Od vydání prvních Apple Watch rozšířila společnost Apple zařízení o různé zdravotní funkce, jako je EKG a detekce pádu. V novém rozhovoru s The Independent poskytli Jeff Williams, Sumbul Desai a Kevin Lynch více podrobností o tom, jak se zdraví stalo jedním z hlavních zaměření.



Williams, který slouží jako provozní ředitel Apple, uvedl, že společnost neplánovala velkou iniciativu v oblasti zdraví, ale že to byla oblast, v níž si společnost rychle uvědomila, že se ji může rozšířit. „Většina lidí si myslí, že jsme to měli v plánu, ale na začátku jsme měli úplně jiné představy, ovšem netuším, kam by to vedlo. Funkce jsme přidávali postupně a čím víc jsme je přidávali, tím víc jsme si uvědomili, že máme tak obrovskou příležitost ovlivnit lidi informacemi, které jsou pro ně důležité.“ Williams také vysvětlil, že když Apple poprvé dostal dopis od zákazníka o zdravotních funkcích byli všichni velmi překvapeni.

„První dopis, který jsme dostali, byl od zákazníka, kterému monitor srdeční frekvence v Apple Watch zachránil život, byli jsme překvapeni, protože kdokoli mohl srdeční frekvenci zkontrolovat. A uvědomovali jsme si, že máme obrovskou šanci a možná i povinnost udělat víc. To nás vedlo k tomu, že jsme udělali to, co jsme udělali, včetně lékařsky regulovaných aplikací.“ Mezitím Williams a Desai zdůraznili, že zdraví je pouze jedním z aspektů Apple Watch, což pomáhá oslovit širší skupinu zákazníků.