Apple Watch Series 5 se příliš neliší od Apple Watch Series 4, ale obsahují některé nové funkce a změny, které stojí za to. V dnešním článku se na ně podíváme blíže. Co tedy Apple Watch Series 5 nabízí?



Apple Watch Series 5 mají stejný displej jako Apple Watch Series 4. Vybrat si ovšem můžete z několik variant. Titan, nikdy předtím použitý materiál, je lehčí a trvanlivější než nerezová ocel. Keramické a titanové Apple Watch jsou považovány za dražší modely. Apple stále nabízí standardní nerezové a hliníkové, a také si můžete vybrat mezi modely podporující GPS nebo GPS + LTE. Kromě materiálu, je hlavní změnou také vždy zapnutý displej. Displej se samozřejmě ztlumí, když hodinky nepoužíváte, ale ciferník je jasně viditelný, aniž byste museli zvedat zápěstí. V Apple Watch Series 5 nedošlo k žádným změnám čipu. Životnost baterie by měla být také stejná, jako u Apple Watch Series 4.

Mezi další nové změny patří větší kapacita, pravděpodobně kvůli App Store, který obsahuje watchOS 6 a nová funkce kompasu. Pro majitele LTE Apple Watch je k dispozici aktualizovaná funkce Tíseň SOS, která bude při aktivaci kontaktovat pohotovostní služby v jakékoli zemi, ve které se nacházíte, což je příjemné pro klid při cestování. U předchozích modelů byla tato funkce omezena na pohotovostní služby v zemi, kde jste Apple Watch zakoupili.