Slyšeli jsme již spoustu spekulací o funkcích pro sledování spánku, zejména poté, co společnost Apple koupila Beddit, výrobce produktu Beddit Sleep Monitor a doprovodné aplikace.



Dnes se společnost 9to5Mac dozvěděla, že Apple pracuje na funkci sledování spánku pro Apple Watch, která nebude vyžadovat žádný speciální hardware. Nová funkce by mohla být oznámena již příští týden, kdy se očekává, že společnost představí nové iPhony a případně také Apple Watch. Nová funkce – interně označená jako „Burrito“ – umožní uživatelům sledovat spánek a pokud má uživatel více než jedny Apple Watch, může si vybrat jedny z nich. Během spánku bude Apple Watch sledovat kvalitu spánku uživatele pomocí několika senzorů a několika atribut, včetně pohybu osoby a srdeční frekvence.

Data o kvalitě spánku uživatele budou k dispozici v aplikaci Zdraví a nové aplikaci Spánek. Jedním z problémů je to, že se mnoho uživatelů nabíjí Apple Watch přes noc. Společnost Apple o tom přemýšlela a vyvinula funkci, která uživatelům připomene nabít Apple Watch. Není jasné, zda nová funkce sledování spánku bude vyžadovat nové modely, které budou představeny 10. září, ale vzhledem k aktuálním zprávám o tom, že nové Apple Watch nebudou mít mnoho nových funkcí, je pravděpodobné, že to nebude třeba.