Společnost Apple představí příští rok přepracované telefony iPhone, které se mohou pochlubit novou kovovou rámovou strukturou připomínající iPhone 4, podle výzkumné poznámky analytika Apple Ming-Chi Kuo.



Ve své výzkumné poznámce u TF International Securities, Kuo říká, že Apple příští rok změní svůj „vlajkový design“ iPhonu významně. Konkrétně budou nová zařízení obsahovat nový kovový rám s „složitějším návrhem segmentace, novými postupy výkopy a vstřikování a sestavením safírového nebo skleněného krytu k ochraně struktury vstřikování příkopu“. “

Předpovídáme, že nový design telefonu 2020 pro iPhone se významně změní […] Kovový rám a přední a zadní sklo 2 / 2,5D jsou stále používány, ale povrch kovového rámu bude změněn na podobný design jako iPhone 4, nahrazení stávajícího návrhu povrchu.

Design Jonyho Iva byl iPhone 4, jedná se o první smartphone, který představil koncept exponovaného čtvercového hranového hliníkového rámu vloženého mezi dvě tabule zesíleného skla – design, který byl různě kopírován v průmyslu smartphonů.

iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max má hliníkové tělo, nerezový ocelový rám. Podobu k iPhonu 4 můžeme vidět i u nového iPadu Pro.

Bohužel se změnou designu budou iPhony v roce 2020 nárůst na kovový rám a skleněné pouzdro. Náklady na rám vzrostou maximálně 50-60 procent. Co je však v očekávání je 85 milionů vyrobených iPhonů v roce 2020, aktuálně je naplánovano na rok 2019 přes 75 milionů kusů. Nové tělo by mělo umožnit lepší průchodnost dat pro 5G sítě.

Kuo řekl, že telefony iPhone 2020 budou k dispozici v nových velikostech. Věří, že Apple chystá na trh 5,4 a 6,7″ špičkové telefony iPhone s OLED displejem a 6,1″ model s OLED displejem. Dva z telefonů budou také vybaveny 3D kamerou s orientací vzadu, která bude podporovat rozšířenou realitu a vylepšovat zážitek z kamery.

iPhony mají mít 5G modem od Qualcommu, i přes to, že proběhla akvicizice Intelu, tak Apple zatím nebude měnit technologickou firmu. Intel příjde na řadu až v roce 2022.