Apple říká, že nové iPhony jsou vyrobeny z odolného skla, které je nejtvrdším sklem v chytrém telefonu vůbec a společnost SquareTrade provedla jeden ze svých testů pádu, aby zjistila, jak to je doopravdy.



Podle testů měl opravdu iPhone 11 a iPhone 11 Pro odolnější sklo, ale stále byly náchylné k roztříštění.

V sérii 6 testů pádu, kdy zařízení spadly displejem nahoru i displejem dolů všechny tři iPhony v různé míře utrpěly poškození.

iPhone 11 a iPhone 11 Pro Max utrpěly praskliny (poškození na iPhone 11 bylo menší), ale iPhone 11 Pro zůstal neporušený. Měl jenom minimální oděrky v rozích zařízení. Podle společnosti SquareTrade je iPhone 11 Pro první iPhone, který kdy byl schopen přežít test v bubnu. SquareTrade říká, že iPhone 11 Pro je nejodolnější iPhone ze všech. Při testu pádu z 5 stop po dobu 30 minut zůstal iPhone 11 Pro neporušený, zatímco iPhone 11 a iPhone 11 Pro měl zkreslený zvuk. iPhone 11 Pro v testu ohybem vyšel také nejlépe, ohýbal se při tlaku 251 liber. Zařízení iPhone 11 se ohýbalo při tlaku 240 liber, zatímco zařízení iPhone 11 Pro Max prasklo při tlaku 232 liber. Na základě těchto testů udělil SquareTrade každému iPhonu skóre rozbitelnosti. iPhone 11 obdržel skóre 73, iPhone 11 Pro obdržel skóre 65 a iPhone 11 Pro Max získal skóre 85, přičemž nejnižší skóre bylo nejlepší. V porovnání se stejným testem, který proběhl v loňském roce, měl iPhone XS skóre 86, zatímco iPhone XS Max skóre 70.

„Poté, co naši roboti upustili, namočili, zmačkali a ohnuli zařízení, zjistili jsme, že nový iPhone 11 Pro je nejodolnější iPhone, který jsme testovali po generace,“ řekl Jason Siciliano, viceprezident a kreativní ředitel společnosti SquareTrade. „Je to první smartphone, který přežil náš test v bubnu, který simuluje účinky všech náhodných pádů, které smartphone během dlouhodobého používání zažívá. To je skutečný úspěch, pokud jde o odolnost. Nicméně, pád některého z nových iPhonů na chodník bez pouzdra, může stále způsobit vážné poškození, jak jsme viděli při našich pádových testech.“