Od dnešního dne si můžete předobjednat nové iPhony. Ale jaké pouzdro zvolit pro jeho ochranu? Abychom vám pomohli při rozhodování, v dnešním článku si ukážeme, jak skutečně vypadají pouzdra, které Apple nabízí.



Apple nabízí celkem 17 různých pouzder pro iPhone 11 Pro, včetně silikonového, koženého a průhledného. Pro iPhone 11 jsou k dispozici pouze tři – průhledné pouzdro, černé nebo bílé silikonové pouzdro. Pokud tedy hledáte větší výběr, musíte hledat jinde. Pro iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max je k dispozici již více možností.

Průhledné pouzdro

Společnost Apple poprvé vydala průhledné pouzdro pro všechny nové iPhony. To znamená, že není k dispozici pouze pro nejlevnější model, iPhone 11, ale je k dispozici také pro iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max.

Jsem fanouškem průhledného pouzdra, je to mnohem lepší, než iPhone schovávat do koženého nebo silikonového pouzdra. Apple také poznamenává, že pouzdro je odolné proti žloutnutí, což je velký problém těchto pouzder obecně.

Průhledné pouzdro od společnosti Apple skutečně odolává žloutnutí, ale není dokonalý. Po nějaké době můžete vidět zažloutnutí kolem bočních tlačítek a tlačítek hlasitosti, i když celkový stav pouzdra je mnohem lepší, než byste obvykle očekávali.

Silikonová pouzdra

Silikonová pouzdra Apple dobře vypadají a skvěle padnou do ruky. Ovšem mohou přidávat objem, takže je pak těžší iPhone vložit například do kapsy. Materiál také není tak pěkný jako kožená pouzdra Apple a podle mých zkušeností silikonový materiál dlouhodobě také nevydrží.

Kožená pouzdra

Kožená pouzdra začínají rozvíjet patinu již po několika dnech používání a často vypadají trochu jinak, než když byly nové. Pro mnohé je patina žádoucí vlastností kůže a celkový vzhled a dojem z pouzdra je lepší, než je tomu u silikonového pouzdra.

Folio pouzdra

Folio pouzdra jsou pěkné, protože mají funkci automatického spánku/probuzení při otevírání a zavírání a navíc vám umožňují uložit vaše kreditní karty a mít je vždy po ruce.