V úterý Apple představil nový iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Od pátku si novinky můžete předobjednat a za 5 dní by první kusy měly dorazit zákazníkům. Otázkou je, komu se nákup novinky vyplatí? Má smysl na jedenáctku přecházet z Androidu? A v případě iPhonu, od kterého modelu už má smysl uvažovat o výměně? Nabízím vám můj subjektivní názor.



iPhone 11
Přestože rozdílů oproti předchozí generaci je hodně, těch zásadních je relativně málo. Asi nejviditelnějším je přidání ultra širokého objektivu, noční režim a obecně vylepšení fotografických a video vlastností. Ty prostě lákají a prodávají. Nicméně Apple nezanedbatelně zvýšil výdrž baterie, vylepšil odolnost vůči vodě, prachu i nárazu, vylepšil displej, Wi-Fi, LTE, přidal U1 čip a mnoho dalších drobností.

Na druhou stranu je faktem, že zcela zásadní inovace nepřišla. Applu se nepodařilo překvapit ani vyslyšet všechna přání zákazníků. I nadále zůstává iPhone bez USB-C konektoru, chybí rychlejší bezdrátové nabíjení nebo reverzní bezdrátové nabíjení. A tak by se dalo pokračoval.