Apple představil v zařízení iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max skvělý fotoaparát a novou funkci noční režim, která se automaticky zapne, když je vnitřní nebo venkovní scéna dostatečně tmavá.



Stručně řečeno, měli byste vidět okamžité vylepšení při fotografování v prostředí se slabým osvětlením, aniž byste museli upravovat nastavení expozice. Pokud je navržen noční režim, ale není aktivován, zobrazí se v horní části hledáčku tlačítko Noční režim, které vypadá jako měsíc. Pokud jej chcete zapnout, jednoduše klepněte na tlačítko – změní barvu na žlutou a zobrazí počet sekund pro expozici. Pokud je lux nižší než 10, noční režim se automaticky zapne.

Při aktivovaném nočním režimu se pod hledáčkem zobrazí posuvník, můžete použít doporučenou expozici, nebo jej použít k ručnímu výběru. V závislosti na luxu noční režim automaticky nastaví dlouhou expozici na 1, 2 nebo 3 sekundy, ale můžete ji upravit, opět v závislosti na úrovni okolního světla.

Až budete připraveni fotografovat, klepněte na spoušť, držte telefon pevně, protože kamera simuluje dlouhou expozici. Pokud nechcete, aby byl noční režim aktivován při fotografování při nízkém osvětlení, můžete jej snadno vypnout klepnutím na žluté tlačítko Noční režim, když se objeví v horní části hledáčku.