Hlavním rysem nových iPhonů je bezpochyby nový kamerový systém. Cenově dostupnější iPhone 11 se může pochlubit stejnými vysoce kvalitními objektivy jako iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, s výjimkou třetího teleobjektivu.



Apple také přepracoval aplikaci od základu tak, aby čočky plynule fungovaly s aplikací, a také radikálně vylepšil technologii zpracování obrazu.

Například, když fotografujete se standardním objektivem, jak je uvedeno výše, rozhraní aplikace fotoaparátu bude průhledné a ukáže, co byste zachytili širokoúhlým objektivem. Při použití teleobjektivu se také zobrazí náhled, co byste zachytili širokoúhlým objektivem,  jak je znázorněno na obrázku níže. K dispozici je dokonce nová funkce fotoaparátu, která vám umožňuje opravit kompozici fotografií.

Mezi různými objektivy si můžete vybrat klepnutím na očíslovaná tlačítka ve spodní části hledáčku: .5 je nový ultraširoký objektiv, 1x je standardní širokoúhlý objektiv a 2 je teleobjektiv (pouze pro iPhone 11 Pro a iPhone Pro Max).

Pokud přejdete prstem po jednom z tlačítek, uvidíte kolečko se zoomem. Pod tímto kolečkem uvidíte také ekvivalentní ohniskovou vzdálenost 35 mm u každé kombinace čoček a senzorů. Jakmile zvolíte vlastní ohniskovou vzdálenost, kolečko zmizí, a pokud se rozhodnete, že se chcete vrátit na standardní ohniskovou vzdálenost, můžete jednoduše klepnout na prostřední tlačítko objektivu.