iPhone 11 je přímým nástupcem iPhone XR, který byl velmi oblíbený za jeho skvělé funkce a nižší cenu. Je iPhone 11 ještě lepší než byl iPhone XR byl minulý rok? Podívejte se na to, jaké výhody iPhone 11 přináší.



Je neobvyklé vidět, že ceny iPhonu klesají, ale přesně to se stalo letos. Můžete zakoupit iPhone 11 s kapacitou 128 GB, za stejnou cenu, za jakou byste v loňském roce koupili iPhone XR s kapacitou 64GB.

iPhone 11 je k dispozici ve dvou nových barvách: zelená a fialová. Obě nové barvy nabízejí jakýsi pastelový vzhled, přičemž fialová je podle mého názoru hezčí.

Poprvé je logo Apple na zadní straně umístěno do středu zařízení místo do horní poloviny. Důvod je pravděpodobně kvůli celkovému dojmu. Vzhledem k tomu, že nový fotoaparát zabírá spoustu místa, nevypadalo by to příliš hezky.

Nápis „iPhone“, který se obvykle nachází ve spodní polovině zařízení, byl na iPhonu 11 zcela odstraněn. Důvod je pravděpodobně stejný jako u loga, kvůli celkovému dojmu.

Přes nový fotoaparát a další hardwarové změny uvnitř zařízení se společnosti Apple podařilo udržet rozměry a hmotnost přesně stejné jako iPhone XR. Mimo nový fotoaparát a několik výše uvedených změn vypadají zařízení velmi podobně.

Největší rozdíl mezi iPhone 11 a iPhone XR je nový kryt fotoaparátu. Zatímco iPhone XR má jediný širokoúhlý objektiv s jednoduchým krytem fotoaparátu, iPhone 11 je vybaven pravoúhlým krytem kamery a dvojitým objetivem.

Obdélníkové skleněné pouzdro má matný povrch, který pěkně doplňuje lesklý skleněný povrch, který se nachází na zbytku zadní části iPhonu. Vedle dvou objektivů uvnitř krytu najdete mikrofon spolu s vylepšeným bleskem True Tone.

Vylepšená životnost baterie

iPhone XR byl prezentován jako iPhone s nejlepší výdrží baterie. Letošní nástupce, iPhone 11 nabízí ještě o hodinu delší výdrž baterie.

Čip A13 Bionic 

Zařízení obsahuje čip A13 Bionic společnosti Apple, což je stejný čip, jaký se používá v iPhone 11 Pro. Apple poznamenává, že A13 Bionic je nejrychlejší čip ve smartphonu díky dvěma výkonovým jádrům, čtyřem výkonovým jádrům a GPU navrženým společností Apple, které jsou až o 20% rychlejší než předchozí generace.

Navzdory zvýšení rychlosti je A13 Bionic efektivnější, vyžaduje až o 30% méně energie. Také může využívat strojové učení v reálném čase, které pomáhá optimalizovat fotografie snížením šumu, vylepšením barev nebo úpravou osvětlení na obličeji osoby.

U1 Ultra Wideband

Čip společnosti U1 Ultra Wideband se poprvé objevuje v zařízeních iPhone 11 a iPhone 11 Pro, čímž poprvé přináší technologii Ultra Wideband. Umožňuje zobrazit jeho přesnou polohu ve vztahu k jiným zařízením Apple podporujícím U1.

Zařízení iPhone 11 se může pochlubit rychlejším Face ID díky systému iOS 13, který také zrychluje odemykání pomocí Face ID na iPhone XR a iPhone XS.

iPhone 11 přidává podporu pro prostorový zvuk. Některá média – myslím, že filmy podporující prostorový zvuk Dolby Atmos – budou tuto funkci podporovat.

iPhone XR se vyznačoval odolností proti vodě až do 1 metru po dobu až 30 minut, ale iPhone 11 nabízí odolnost proti vodě až do 2 metrů po dobu 30 minut. To ještě neznamená, že byste měli iPhone úmyslně ponořit do vody, ale znamená to, že by to mělo být v pořádku, pokud by k takové nehodě došlo.

Na první pohled se může zdát, že širokoúhlý fotoaparát je přesně ten samý, jaký obsahuje iPhone XR. I když je pravda, že oba fotoaparáty jsou podobné, vylepšeno bylo automatické zaostření a lepší schopnost při slabém osvětlení.

Aplikace Fotoaparát na iPhonu 11 byla kompletně přestavěna s úplně novým designem, intuitivním ovládáním a spoustou nových změn a funkcí. Také si všimnete nového písma, speciálně vytvořeného pro nové uživatelské rozhraní.

Noční režim – díky této skvělé funkci pořídíte jasnější fotografie při slabém osvětlení, které mají přirozenější barvy. Při fotografování za slabého světla se pomocí stabilizované čočky pořizuje více snímků při nižší rychlosti závěrky, což pomáhá zachytit lepší světlo.

iPhone XR obsahoval omezenou verzi režimu Portrét, který fungoval pouze u lidí. S iPhone 11 můžete fotografovat také zvířata i objekty.