Vyšly první recenze zařízení iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Všichni recenzenti se shodují na tom, že zažízení obsahuje významný pokrok u fotoaprátu a skvělou výdrž baterie.



Apple tvrdí, že iPhone 11 Pro nabízí až o čtyři hodiny delší životnost baterie než iPhone XS, a že iPhone 11 Pro Max vydrží až o pět hodin déle než iPhone XS Max, a recenze tyto údaje potvrzují. Chris Velazco z Engadget říká, že iPhone 11 Pro vydržel téměř 12 hodin na jedno nabití (iPhone XS vydrží 9-9,5 hodiny). iPhone Pro Max vydržel 13 až 14 hodin na jedno nabití ve srovnání s 11 až 12 hodin u iPhone XS Max. Nilay Patel z The Verge říká, že jeho iPhone 11 Pro Max vydržel 12-14 hodin (iPhone XS Max od 8 do 10 hodin).
iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max mají stejný fotoaparát s trojitým objektivem s novým ultraširokouhlým senzorem, který doplňuje stávající širokoúhlé a teleobjektivy na loňských špičkových modelech.

Patel uvádí, že je to vůbec nejlepší telefon pro fotografování. „Ve skutečnosti si myslím, že iPhone 11 Pro má právě teď nejlepší fotoaparát ze všech telefonů na trhu.“ Raymond Wong ze společnosti Mashable uvádí, že nový noční režim je lepší a pohodlnější než podobný režim Night Sight na nejnovějších chytrých telefonech Pixel společnosti Google.
„Noční režim na iPhone 11 Pro také podle mého názoru vytváří lepší fotografie – ostřejší detaily a lepší tóny a kontrast pro zachování nálady scény. Zatímco noční režim na jiných telefonech rozjasňuje scénu tak, že vypadá uměle, noční režim na iPhone 11 Pro jemněji vyrovnává světlé a tmavé oblasti v popředí i pozadí.“

Matthew Panzarino ze společnosti TechCrunch uvádí, že nová půlnočně zelená barva ve většině světelných podmínek vypadá jako tmavě šedá: „Zelená vypadá téměř jako na fotografiích, které Apple zveřejnil na svých stránkách. Celkově však jde o velmi tmavou barvu, která však skvěle zapadne do sortimentu barev, které Apple nabízí.“ Dodává, že nové matné skleněné pouzdro dělá modely iPhone 11 Pro hezčí než předchozí modely.