iPhone 11 Pro Max má podobný design jako iPhone XS Max, s výjimkou výrazně vylepšeného fotoaparátu. V dnešním článku si porovnáme fotoaparáty těchto dvou zařízení.



Z čistě hardwarového hlediska byl fotaparát iPhone 11 Pro Max velmi výrazně vylepšen. V praxi však při dobrých světelných podmínkách není velký rozdíl mezi širokoúhlými kamerami iPhone 11 Pro Max a iPhone XS Max.

Fotografie pořízené pomocí iPhone 11 Pro Max byly v některých situacích ostřejší s živějším zbarvením. Kvalita fotografie se může změnit později v tomto roce, když vyjde Deep Fusion, nová funkce pro iPhone 11.

Deep Fusion používá strojové učení pro zpracování fotografií, optimalizaci detailů a šumu.

Pokud jde o režim Portrét, detekce okrajů v zařízení iPhone 11 Pro Max je také podobná detekci okrajů v iPhone XS Max, takže při dobrém osvětlení nebudete vidět velký rozdíl.

Je však třeba zdůraznit i nové možnosti režimu portrét. Nyní můžete pořídit širokoúhlé snímky s 1x objektivem kromě teleobjektivu. Také byl vylepšen samotný teleobjektiv, takže snímky při slabém osvětlení budou vypadat lépe.

iPhone 11 Pro Max má ultraširokouhlý fotoaparát, který je zcela nový a umožňuje pořizovat širší záběry, než jaké bylo možné s iPhone XS Max.

Nová ohnisková vzdálenost 13 mm je skvělá pro záběry krajiny a navíc ji lze kreativně použít pro bližší záběry. Ultra širokoúhlý objektiv je vynikajícím doplňkem a je dokonce užitečnější než teleobjektiv.

Ultra širokoúhlý objektiv má clonu f/2,4 a žádnou optickou stabilizaci obrazu jako ostatní čočky v zařízení iPhone 11 Pro Max, takže při horším světle to nefunguje tak dobře a obrázky nejsou tak ostré, ale vypadá to skvěle při dobrém osvětlení, například venku.

Všechny tři fotoaparáty jsou k dispozici pro fotografování i nahrávání videa a můžete mezi nimi libovolně přepínat v aplikaci Fotoaparát.

Největší rozdíl však uvidíme při fotograování s novým nočním režimem.

Noční režim využívá strojové učení a více záběrů k vytvoření skvělé fotografie, i když je venku tma, přičemž zachovává dojem noční fotografie.

Expozice v nočním režimu se pohybují od 1 sekundy do 10 sekund, v závislosti na okolních světelných podmínkách, na tom, jak držíte iPhone a další.

Pokud jde o přední kameru, byla také vylepšena. K dispozici je 12megapixelový objektiv, při dobrém osvětlení ale neuvidíte příliš velký rozdíl. K dispozici je tzv. Slofies a také možnost získat širší snímek, takže můžete přibližovat nebo oddalovat podle potřeby, což je ideální pro skupinové selfie.