Apple tento měsíc představil Apple Watch Series 5 jejichž hlavní funkce byla vždy zapnutý displej. Navíc společnost uvedla, že to nebude mít vliv na výdrž baterie a že by Apple Watch mohly vydržet až 18 hodin na jedno nabití.



Což je stejné jako u Apple Watch Series 4. Je to tak ale doopravdy? Tento test nám to ukáže. V testu jsme vzali Apple Watch Series 4 a Apple Watch Series 5 a vydali jsme se na jízdu na kole o vzdálenosti 80 km. Vzali jsme si plně nabité Apple Watch Series 4 a Apple Watch Series 5, každý připojený k různým iPhonům, každý se SIM kartou Verizon. Každé Apple Watch měly spuštěnou stejnou sadu aplikací a úkolů. Pro sledování cvičení byla použita aplikace Strava.

První zastávka pro kontrolu vybití baterie byla po zhruba dvou hodinách jízdy. V tomto okamžiku Apple Watch Series 4 ubylo 18%, zatímco Apple Watch Series 5 ubylo pouze 16%. Když jsme dorazili na konec jízdy, celkem 78 km, vybití baterie u obou Apple Watch bylo téměř stejné. Apple Watch Series 5 zobrazovaly 69% ale v době focení hodnota baterie klesla na 68%, ukazovala tedy stejně jako Apple Watch Series 4.

A jakou výdrž Apple Watch mají při běžném dnu? Apple Watch zobrazily 278 oznámení, aplikace Spotify byla spuštěna po dobu 15 minut, dvakrát jsme zkontrolovali počasí a jednou použili Siri. Apple Watch Series 4 ubylo 19% a Apple Watch Series 5 ubylo pouhých 16%. Apple Watch Series 5 má přesně takovou výdrž baterie, jak Apple říká.