tvOS 13 je nyní k dispozici pro uživatele Apple TV čtvrté a páté generace a obsahuje několik velmi krásných spořičů obrazovky s tématem pod mořem. Spořiče obrazovky byly vytvořeny ve spolupráci s BBC Natural History Unit.



Není možné stáhnout všechny spořiče obrazovky najednou, protože Apple TV podporuje pouze denní, týdenní nebo měsíční stahování. Počet stahování můžete upravit otevřením aplikace Nastavení v Apple TV, klepnutím na Obecné a výběrem možnosti „Spořiče obrazovky“.

Celkem je k dispozici 10 nových spořičů obrazovky představujících tyto mořské tvory a scény: barakudy, řasy, medúzy, mořské hvězdy a další.

Spořiče obrazovky mají vysoké rozlišení a mají kolem 950 MB. Apple nabízí již řadu let své spořiče obrazovky a v každé hlavní aktualizaci nějaké přidává. Loňská aktualizace tvOS 12 přinesla spořiče obrazovky vytvořené ve spolupráci s NASA.

Spořiče obrazovky se zapnou po nastavené době nečinnosti, ale stisknutím tlačítka Menu na domovské obrazovce Apple TV spořič zapnete. Klepnutím na dálkový ovladač získáte informace o tom, kde byl spořič obrazovky natočen, zatímco přejetím doleva nebo doprava změníte spořič obrazovky.