Podle nové poznámky pro investory, kterou sdílel analytik Ming-Chi Kuo a získala společnost MacRumors, budou tři iPhony, které mají být vydány v roce 2020, podporovat 5G.



Kuo původně uvedl, že dva ze tří nových iPhonů, které budou vydány v roce 2020, budou podporovat 5G, ale nyní věří, že Apple nabídne 5G ve všech modelech, aby lépe konkurovaly levnějším smartphonům Android podporujícím 5G. Kuo také říká, že poté, co Apple koupil společnost Intel má lepší možnost pro vývoj 5G. Kuo očekává, že všechny tři nové iPhony v roce 2020 budou podporovat mmWave i sub-6GHz, aby splňovaly požadavky amerického trhu, ale není jasné, zda Apple uvede na trh iPhone, který bude podporovat pouze sub-6GHz, což by umožnilo nižší cenu.

Pro ty, kteří neznají 5G sítě, existují ve skutečnosti dva různé druhy 5G. Technologie mmWave umožňuje super rychlou 5G síť, o které se nejčastěji mluví, ale ne všechny 5G sítě budou používat technologii mmWave ve všech oblastech. Ve venkovských a příměstských oblastech bude technologie 5G na středních a nízkých pásmech, nazývaná sub-6GHz 5G. Je to stále rychlejší než 4G, ale ne tak rychlé jako mmWave.