macOS Catalina obsahuje novou funkci Mac Catalyst, která je navržena tak, aby vývojářům usnadnila převádění jejich aplikací vytvořených pro iPad do Mac App Store.



Několik vývojářů toho již využilo a my se v dnešním článku podíváme na ty nejužitečnější aplikace, které díky Mac Catalyst vznikly.

  • Twitter for Mac (zdarma) – Díky Mac Catalyst je aplikace Twitter znovu k dispozici pro macOS. Twitter for Mac je hybridem aplikace pro ‌iPad‌ a webové verzi, ačkoli se více podobá webové verzi. Funguje tak, jak byste očekávali, má navigační pruh vlevo pro přepínání mezi zprávami a časovou osou.
  • GoodNotes 5 (7,99 dolarů) – Populární aplikace pro psaní poznámek GoodNotes 5 je k dispozici pro macOS‌. Své poznámky si můžete prohlížet a přistupovat k nim, ale psaní poznámek je na iPadu‌ mnohem lepší, protože můžete použít Apple Pencil. Můžete psát také na Macu, ale vyžaduje myš nebo trackpad, což není nejlepší zážitek.
  • Allegory (3,99 dolarů) – Aplikace Allegory pro Mac je velmi podobná verzi pro iPad.  Je jednoduchá, snadno použitelná a dostupná.
  • Carrot Weather (14,99 dolarů) – Carrot Weather je populární aplikace pro iOS, která je nyní k dispozici také pro macOS. Používá Dark Sky a nabízí přesná data o počasí. Carrot Weather je zatím jednou z našich oblíbených aplikací vytvořených pomocí Mac Catalyst a vzhledem k jednoduchosti aplikace je velmi podobná verzi pro iPad‌.
  • Rosetta Stone (Zdarma) – Rosetta Stone je aplikace určená k tomu, aby vám pomohla naučit se cizí jazyk. Nyní také můžete mezi zařízeními přepínat a učit se jazyk bez ohledu na to, jaké zařízení používáte. Aplikace je zdarma, ale vyžaduje předplatné.