Společnost Anker tento týden představila EufyCam 2, jednu z prvních bezpečnostních kamer, která bude podporovat novou funkci Apple HomeKit Secure Video, která umožní ukládat nahrávky bezpečně na iCloudu.



HomeKit Secure Video bude k dispozici pouze uživatelům, kteří si zakoupí 200 GB nebo více iCloud úložiště. Uživatelé s plánem 200 GB mohou ukládat 10 dní nahrávek z jedné kamery bez dalších nákladů, zatímco uživatelé s plánem 2TB mohou ukládat 10 dní nahrávek z až pěti kamer. Záznamy HomeKit Secure Video se do využití úložiště iCloud uživatele nezapočítávají. Díky domovskému rozbočovači, tedy Apple TV, HomePodu nebo iPadu využívá HomeKit Secure Video zařízení k soukromé analýze aktivit zachycených z EufyCam 2 k detekci, zda vidí osobu, vozidlo nebo zvíře, než je bezpečně odešle do iCloudu, což zajišťuje, že uživatelé jsou upozorněni pouze na důležitou činnost.

https://youtu.be/mluEIXnO1SU

HomeKit Secure Video je bezpečnější, než ukládání záznamů na servery výrobců příslušenství třetích stran. Když kamery detekují pohyb, automaticky odešlou oznámení na iPhone nebo iPad a uživatelé si mohou okamžitě zobrazit živé video ze zamknuté obrazovky. EufyCam 2 bude k dispozici v listopadu ve Spojených státech za cenu od 349,99 dolarů za sadu dvou kamer. Mezi klíčové funkce patří nahrávání 1080p, výdrž baterie 365 dní a noční vidění. Pro hlasové ovládání jsou podporovány také Google Assistant a Amazon Alexa.