Poté, co bylo zjištěno, že Apple zasílá data čínské společnosti Tencent jako jednomu ze svých partnerů, které zajišťují bezpečnost uživatelů, vydala společnost Apple prohlášení, kde uvádí, že URL adresy webových stránek nejsou sdíleny s žádnými jejími partnery.



Pro ty, kteří tuto funkci neznají, Safari odešle data do Google Safe Browsing, aby chránil uživatele před podvodnými a škodlivými weby. Nedávno vyšlo najevo, že Apple pro tento účel také používá společnost Tencent, a existovaly obavy, že do této firmy byla zasílána data od uživatelů mimo Čínu. Podle prohlášení společnosti Apple tomu tak není a Tencent se používá pro zařízení, která mají svůj kód regionu nastaven na pevninskou Čínu. Pro uživatele ve Spojených státech, Velké Británii a dalších zemích se data do společnosti Tencent neposílají.

Apple chrání soukromí uživatelů a chrání vaše data pomocí upozornění na podvodné webové stránky Safari, což je bezpečnostní funkce, která označuje webové stránky, které jsou škodlivé. Pokud je tato funkce povolena, Safari zkontroluje adresu URL webových stránek podle seznamů známých webů a zobrazí varování, pokud je adresa URL, kterou uživatel navštěvuje, podezřelá z podvodného chování, jako je phishing. Pro splnění tohoto úkolu obdrží Safari seznam webových stránek od Googlu, a pro zařízení s kódem regionu nastaveným na pevninskou Čínu obdrží seznam od Tencentu. Skutečná adresa URL navštíveného webu není sdílena s poskytovatelem bezpečného prohlížení a tuto funkci lze vypnout.

Před načtením webové stránky, když je zapnuta funkce upozornění na podvodnou webovou stránku, Safari zkontroluje, zda adresa URL webové stránky obsahuje předponu hash, která odpovídá předponám škodlivých webů. Pokud je nalezena shoda, Safari pošle předponu svému poskytovateli bezpečného prohlížení a poté požádá o úplný seznam adres URL, které mají předponu hash, která odpovídá podezřelé. Kontrola probíhá na zařízení uživatele a samotná URL adresa není sdílena s poskytovatelem bezpečného prohlížení.