Apple zdvojnásobil své funkce ochrany osobních údajů v systému iOS 13‌, což uživatelům poskytuje podrobnější pohled na to, jak aplikace třetích stran přistupují k informacím o jejich poloze – což je očividně znepokojivé pro Facebook.



V příspěvku na blogu nazvaném „Pochopení nastavení polohových údajů vašeho zařízení“ upozorňuje společnost Facebook na skutečnost, že vyskakovací oznámení nyní upozorňují uživatele, když aplikace používá jejich polohu na pozadí, a dokonce zobrazují mapu dat, která aplikace sledovala. Také tato oznámení upozorňují, jak často aplikace polohové údaje využívá. Facebook zdůrazňuje, že zatímco systém iOS 12 dává uživatelům možnost povolit aplikacím přístup k přesným informacím o poloze „Vždy“, „Při používání aplikace“ nebo „Nikdy“, ‌iOS 13‌ přidává další možnost „Povolit jednou“.

Facebook uvádí, že uživatelé by měli vědět, že bez ohledu na tyto změny, Facebook je lepší, když máte polohové údaje povoleny. Pomáhá například zobrazovat relevantnější reklamy, funkce najít přátelé v okolí také používá přesnou polohu, i když nepoužíváte aplikaci. Není žádným tajemstvím, že Facebook sbírá obrovské množství dat o všech svých uživatelích, ale společnost se zjevně pokouší zmenšit obavy, když se výstrahy začnou objevovat na zařízeních uživatelů Facebooku, jakmile se aktualizují na ‌iOS 13‌.