Apple se snaží v posledních měsících rozšířit podporu HomePodu o živá rozhlasová vysílání. Tuto funkci uvedl Apple i na červnové WWDC 19 a to s informací, že bude spuštěna 30.9.2019, ale datum bylo nedávno odstraněno ze stránky produktu HomePodu.



Společnost Apple začala testovat funkci požadavku živého rádia v červenci, počínaje Německem, ale požadavky na stanice na Siri na HomePod jsou nyní běžně splněny v mnoha zemích, včetně USA a Velké Británie, a to navzdory skutečnosti, že Apple dosud nevydal specifikace na HomePod. Aktualizace softwaru pro iOS 13. Na základě žádosti Siri by si majitelé HomePodu měli vybrat podle Applu, z asi 100 000 rozhlasových stanic, s katalogem vysílání vycházejícím z iHeartRadio, Radio.com a TuneIn.

Po aktualizaci zařízení iOS na 13.1.2 a je to stále ještě trochu záludné, i když není jasné, zda je to kvůli tomu, že software HomePod stále mizí na iOS 12.4. Požadavky na rádio musí být specificky formulovány – bez klíčových slov, jako je „rozhlasová stanice“, Siri se totiž často vrátí k vyhledávání v Apple Music. Zdá se také, že pouze někteří uživatelé vidí novou sekci Broadcast Radio na kartě Radio v aplikaci Hudba, která obsahuje seznam dostupných stanic.

Kromě toho HomePod majitelé ve Velké Británii, kteří doufali, že poslouchají BBC Radio, budou zklamáni, když zjistí, že britský provozovatel vysílání odstranil své vlajkové lodi z katalogu TuneIn poté, co americká rozhlasová aplikace odmítla sdílet informace o svých posluchačích.

BBC nyní chce, aby lidé přistupovali k jeho obsahu prostřednictvím aplikací BBC a Alexa, aby mohli shromažďovat analytické údaje a lépe porozumět tomu, co lidé konzumují, ale bohužel to zanechalo pouze hrst místních BBC stanic a BBC World Service přímo přístupnou přes HomePod.

 

Jedno však stále platí, provázanost se Spotify a využití HomePodu jako externí reproduktor jako je tomu například u značek JBL, Bose nebo Sonos. To by zvedlo prodejnost HomePodu společně s rozšířením oficiálního prodeje do širšího spektra zemí, tedy ne pouze zemí, kde je podpora Siri.