Vytvoření instalačního USB disku poskytuje pohodlný způsob instalace nové aktualizace macOS na více počítačů Mac a také umožňuje provádět rychlou a snadnou čistou instalaci.



Pokud jste se nedávno pokusili spustit instalační program a neočekávaně se objevila chyba, že je poškozený a nelze jej použít, pak si nemusíte dělat starosti – přečtěte si jednoduchý způsob, jak jej opravit. Jak společnost Apple vysvětluje v nově publikovaném dokumentu podpory, pravděpodobným důvodem chybové zprávy je platnost certifikátu. Naštěstí oprava je velmi jednoduchá. Chcete-li opravit poškozený instalační program, stačí jej znovu stáhnout. Tím také zajistíte, že máte všechny aktualizace macOS, které byly vydány od doby, kdy jste provedli původní instalační program, což znamená, že nebudete muset provést aktualizaci ihned po dokončení počáteční instalace.

Níže naleznete nejnovější oficiální odkazy ke stažení pro posledních šest verzí operačního systému Apple Mac, z nichž všechny obsahují nový certifikát, jehož platnost neuplynula: