Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook krátce hovořil s GQ o úsilí společnosti v oblasti životního prostředí, o výkupu starých iPhonů a dalších. Apple v posledním roce výrazně propagoval svůj program pro výkup starších zařízení.



Cook uvedl, že zvýšený důraz je účinný, přičemž poznamenává, že třetina nebo více zákazníků, kteří navštěvují Apple Store vymění svá starší zařízení za nová. „Až třetina nebo více lidí, kteří přicházejí do našich obchodů svá starší zařízení vymění za nová, a toto číslo neustále roste.“ Odhadovaná cena, kterou za zařízení dostanete se v současnosti pohybuje od 100 dolarů pro iPhone 6s až po 600 dolarů pro iPhone XS Max ve Spojených státech, přičemž hodnoty se v jiných zemích liší. Apple také zvažuje označit příslušenství pomocí štítku, který by naznačoval, že určitý produkt splňuje určité environmentální standardy, ať už jde o pouzdro pro iPhone nebo nabíjecí kabel.

Tento štítek by se pravděpodobně vztahoval pouze na příslušenství certifikovaná společností Apple prostřednictvím programu MFi. Apple tento týden obdržel od společnosti Ceres ocenění za své iniciativy v oblasti obnovitelných zdrojů, včetně všech jejích maloobchodních prodejen, kanceláří, datových center a dalších. Apple má ambicióznější, dlouhodobý cíl vytvořit plně uzavřený dodavatelský řetězec, ve kterém by mohl zastavit těžbu surovin a místo toho vyrábět nové výrobky zcela z recyklovaných materiálů. Cook řekl, že si nedělá starosti a že Apple nakonec přijde na způsob, jak toho dosáhnout.