V systému iOS musí vývojáři všechny aplikace nabízet v App Store. V macOS je Mac App Store jen jednou z metod distribuce a vývojáři mají možnost nabízet své aplikace také na svém vlastním webu.



To znamená, že pokud Apple aplikace odmítne, není to tak zásadní, přesto je to pro vývojáře velmi důležité. Vývojáři hlásí, že aplikace vytvořené pomocí systému Electron, jsou nyní odmítnuty. A to kvůli použití soukromých volání API. Tato volání nejsou v samotné aplikaci, ale jsou součástí Electron. Zdá se, že Electron tyto API používal roky. Apple aktualizoval procesy kontroly aplikací na straně serveru, aby zjistil další porušení pokynů a proto je nyní toto API identifikováno.

Vývojáři, kteří Electron používají jsou trochu bezmocní, protože problém lze skutečně vyřešit pouze změnou v samotném kódu Electron. Nezdá se, že by Electron dělal něco škodlivého, kontrola aplikace se nestará o to, proč aplikace používá soukromé API, ovšem podle pravidla ji vyloučí. Pokud vývojáři nechtějí odesílat své aplikace do Mac App Store, mohou aplikace publikovat také na svých webech. Od macOS Catalina však musí být aplikace notářsky ověřeny pomocí registrovaného vývojářského účtu.