Společnost Adobe dnes vydala dlouho očekávanou aplikaci Photoshop pro iPad, která je navržena tak, aby uživatelům umožňovala otevírat a upravovat fotografie a přistupovat ke klíčovým nástrojům Adobe pomocí dotykových gest.



Aplikace bude obsahovat standardní lištu nástrojů vlevo a rozhraní vrstev na pravé straně, které jsou optimalizovány pro iPad. Společnost Adobe také zveřejnila videonávody, které uživatelům usnadní práci s aplikací. Photoshop pro ‌iPad‌ byl vytvořen pomocí stejné kódové základny jako Photoshop pro Mac, takže všechny úpravy přinesou stejné výsledky napříč zařízeními. Adobe také přepracoval cloudové dokumenty tak, aby podporovaly formát PSD. Adobe uvádí, že nové funkce do aplikace Photoshop budou přidány co nejrychleji. Photoshop pro ‌iPad‌ je nyní k dispozici pro všechny zákazníky Creative Cloud, kteří mají předplatné.

Lze jej také stáhnout z App Store. Další informace o nové aplikaci Photoshop pro ‌iPad‌ naleznete na webových stránkách společnosti Adobe. Společnost Adobe dnes také představila aplikaci Adobe Photoshop Camera, díky které můžete pořizovat, upravovat a sdílet fotografie pomocí nástrojů Photoshopu. Aplikace dokáže rozpoznat předmět fotografie, poskytnout doporučení a automaticky aplikovat komplexní úpravy tak, aby vytvořila co nejlepší fotografii.