Apple nedávno vydal nový 16palcový MacBook Pro, který obsahuje větší displej, novou klávesnici, rychlejší GPU a další. V dnešním článku se podíváme na vše, co tento nový MacBook nabízí.



Pokud jste se váhali, zda zakoupit nový MacBook Pro kvůli klávesnici, máme pro vás skvělé zprávy: Nová klávesnice na 16palcovém MacBooku Pro je naprosto úžasná. Nejlepší věc na této klávesnici, kromě skutečnosti, že skutečně vydrží při normálním používání, je to, že psaní na ní je fantastické. Už necítíte, jako by vaše prsty narazily do klávesnice, což bylo velmi nepohodlné.

Apple se také zabýval několika dalšími problémy, na které si uživatelé stěžovali od roku 2016. Především je k dispozici znovu klávesa ESC, což potěší každého, kdo tuto klávesu používá často.

Za druhé, klávesy se šipkami mají znovu design ve tvaru T, což usnadňuje jejich používání. Mezi Touch Barem a horní řadou kláves je větší mezera, která zabrání náhodným dotykům Touch Baru.

Zatímco značný počet uživatelů bude souhlasit s tím, že motýlková klávesnice byla hrozná, měla také několik dobrých vlastností, které se Apple rozhodl zachovat. Například jednotlivé LED podsvícení pod každým z kláves a také stabilita, takže i když je stisknete mimo střed, celá klávesa se rovnoměrně stlačí.

Mimo klávesnici je další největší změnou, větší a mírně hustší displej, který má nyní 16palců.

Spolu se zvětšením velikosti displeje je k dispozici vyšší rozlišení s mírně vyšším PPI. Nativní rozlišení displeje se pohybuje od 2880 x 1800 do 3072 x 1920. Displej je navíc vynikající pro profesionální úpravy videa a fotografií, kde přidaný prostor usnadňuje práci.

Jednou z nejpřekvapivějších nových vlastnostní je možnost nakonfigurovat až 8 TB interní paměti. Ačkoli stojí 2 200 dolarů, cena je ve skutečnosti docela konkurenceschopná s tím, co je v současné době k dispozici na trhu. Například externí jednotka OWC s technologií Thunderbolt 3 stojí přesně 2 200 dolarů za stejné množství úložiště.

Tato možnost může poskytnout obrovské zvýšení produktivity pro uživatele, kteří pracují s velkým množstvím médií, nebo pro někoho, kdo s sebou potřebuje přenášet celý obsah dat, aniž by se musel spoléhat na externí média.

Poprvé je také k dispozici až 64 GB DDR4 RAM. Samozřejmě si budete muset připlatit, ale pokud používáte velké množství aplikací náročných na paměť, může taková konfigurace urychlit váš pracovní postup.

Můžete si také vybrat z několik možností GPU, ale doporučuji vybrat konfiguraci nejvyšší úrovně, AMD Radeon Pro 5500M.

Model s AMD Radeon Pro 5500M je k dispozici v 4 GB nebo 8 GB a umožňuje hrát hry, upravovat a exportovat video a snadno manipulovat s grafikou. Je dosud nejvýkonnějším grafickým procesorem, který se kdy v MacBooku objevil, a dosahuje dokonce lepších výsledků než Blackmagic eGPU Pro připojený k Thunderboltu.

MacBook Pro obsahuje 100W lithium-polymerovou baterii, což je maximální velikost baterie povolená TSA, což znamená, že jej můžete vzít také do letadla.

Díky této baterii MacBook vydrží až 11 hodin při běžném procházením webu, což je o hodinu déle než MacBook Pro poslední generace. K dispozici je také nová 96 W nabíječka.

Jednou z nejpřekvapivějších nových funkcí, je nový mikrofon, o kterém Apple říká, že poskytuje možnosti nahrávání ve studiové kvalitě bez potřeby externího mikrofonu.

Nový mikrofon doplňuje působivý nový Hi-Fi systém se šesti reproduktory s basovými reproduktory. Zvuk vycházející z reproduktorů zní opravdu velmi dobře. Jedním z nejvíce nepříjmených vlastností v předchozích modelech bylo, jak reproduktory způsobovaly vibrace ve spodní části MacBooku, takže jste je mohli během psaní cítit. Zdá se, že Apple výrazně tlumil vibrace, což je skvělá zpráva pro lidi, kteří rádi píší a poslouchají hudbu současně.