Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook navštívil univerzitu San Jose State poblíž kampusu Apple Park v Cupertinu v Kalifornii, kde hovořil s Malalou Yousafzaim a ředitelkou univerzity Mary Papazian.



Tim Cook zde diskutoval o vzdělávání a posílení postavení žen na univerzitě. Společnost Apple v lednu 2018 oznámila partnerství s neziskovou organizací Malala Found, která bojuje za kvalitní vzdělání pro dívky po celém světě, a od té doby obě společnosti spolupracují. Cook je ve vedení rady fondu Malala. „Snažili jsme se zaměřit na výuku kódovacích dovedností pro všechny,“ řekl Cook. „Každý by se měl naučit kódovat před dokončením školy.“ Malala také hovořila o práci, kterou fond dělá po celém světě, a podělila se o své myšlenky o budoucnosti fondu. „Technologie se mění velmi rychlým tempem, musíme proto změnit naše vzdělání,“ řekla.

„Považovali jsme za samozřejmé, že vzdělání není možné na některých místech, jako jsou uprchlické tábory, ale technologie to může změnit.“ Díky podpoře Apple, fond Malala zdvojnásobil počet grantů a rozšířil program do Indie a Latinské Ameriky, čímž přinesl příležitosti ke středoškolskému vzdělání více než 100 000 dívkám. Malala uvedla, že v příštích pěti letech doufá, že se fond rozšíří do 10 nových zemí. „Existuje 1 miliarda dívek, které nejsou připraveny na vstup do práce, protože nemají kvalitní vzdělání nebo vůbec nejsou ve škole,“ řekla.