Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook na své prosincové cestě do Japonska navštívil Seiko Advance, jednoho z dodavatelů společnosti Apple v zemi a v rozhovoru s Nikkei poskytl více informací o této návštěvě.



V rozhovoru, který byl dnes zveřejněn, vysvětlil, že Seiko Advance je důvodem, proč jsou iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max k dispozici v zelené barvě. Seiko Advance je společnost, která vytváří barevný inkoust pro zařízení, jako je iPhone. Vytváření zeleného inkoustu obvykle zahrnuje použití znečišťujících látek, jako jsou halogeny, ale podle obchodního manažera Seiko Advance, Yukinori Kabe, byla společnost schopna vyvinout čistší způsob, jak vytvořit zelený inkoust s vysokou přesností barev a trvanlivostí.

Seiko Advance je také jediným výrobcem inkoustu v továrně, kde kontroluje teplotu a vlhkost tak, aby byla zajištěna konzistentní kvalita. Ekologická šetrnost oslovila Tima Cooka‌, což vedlo Apple k tomu, aby nabízel iPhone 11 Pro a Pro Max také v zelené barvě. Seiko Advance je také jediným dodavatelem inkoustů zlatá, šedá a černá používaných pro iPhone 11 Pro‌ a iPhone Pro Max. Pro levnější iPhone 11, který je dodáván ve více jasných barvách, Apple používá několik dodavatelů.