Zpráva od dodavatelského řetězce předpovídá, že výroba notebooků v Číně bude vážně ovlivněna koronavirem a že celosvětové dodávky v tomto čtvrtletí klesnou o 29 až 36%.



Společnost Quanta, která vyrábí většinu modelů MacBook Air a MacBook Pro, má zavedeny pohotovostní plány, ale neočekává se, že budou dostatečné. Digitimes hlásí, že zatímco Quanta a další přesouvají více výroby do továren na Tchaj-wanu, problém je v tom, že brzy dojdou součástky. Nyní Digitimes Research odhaduje, že celosvětové dodávky notebooků klesnou v prvním čtvrtletí 2020 o 29-36%, což je mnohem více, než se původně předpokládalo.

Dodavatelé již obnovily výrobu v Číně, ale narůstají určitá rizika, protože zásoby mnoha komponentů se vyčerpají do konce února a mnoho z dodavatelů těchto komponentů stále čeká na schválení od místních vlád, aby znovu otevřely své továrny, podle průmyslových zdrojů. Světová zdravotnická organizace (WHO), která vyhlásila kvůli koronaviru globální stav nouze, zveřejnila včera svou novou zprávu o situaci. Ta uvádí, že předchozích 24 hodinách bylo více než 1200 nových potvrzených případů, celkem tedy 51 857 – převážná většina z nich v Číně. Bylo potvrzeno 1 666 úmrtí.