Očekává se, že Apple letos vydá nový iPad Pro a zaměří svoji pozornost na rozšířenou realitu. V dnešním článku si proto ukážeme, co vše o tomto zařízení víme a co by mohl nový iPad Pro nabídnout.



Podle uniklých renderů od společnosti OnLeaks, je nepravděpodobné, že by iPad Pro obsahoval nějaké významné změny, pokud jde o design. Design představený v roce 2018 je stále velmi moderní, proto Apple pravděpodobně nebude mít potřebu jej nějak výrazně měnit. Jedna ze zpráv uvedla, že Apple plánuje vydat 12,9palcový iPad Pro s displejem mini-LED, který by umožnil, aby zařízení bylo tenčí a lehčí. Tato změna však nastane pravděpodobně až v příštím roce. Letos se však objeví jedna zásadní změna: iPad bude obsahovat fotoaparát s trojitým objektivem.

To by nejen zlepšilo výkon fotoaparátu, ale také přidalo nové funkce rozšířené reality a další. Teoreticky by se mělo jednat o tentýž fotoaparát, který má iPhone 11 Pro. Ming-Chi Kuo však uvedl, že fotoaparát iPadu Pro bude také obsahovat nový 3D senzor, který by přinesl vylepšené funkce rozšířené reality. iPad Pro bude pravděpodobně také obsahovat čip A13, který se aktuálně používá v iPhone 11. Není pravděpodobné že bude obsahovat podporu 5G.

Zprávy z dodavatelského řetězce naznačují, že Apple plánuje vydat novou verzi Smart Keyboard Folio pro iPad Pro s podsvícením. Bylo by rozumné vydat novou verzi Smart Keyboard Folio, zvláště když jí klávesnice Brydge velmi dobře konkurují.

Existují smíšené zprávy o tom, kdy přesně společnost Apple plánuje vydat iPad Pro, ale analytik Ming-Chi Kuo nedávno uvedl, že očekává nový iPad Pro někdy během první poloviny roku 2020.