Většina leteckých společností jako je například Qatar Airways, United Airlines, Singapore Airlines, Virgin Australia a další zavedly zákaz vstupu s MacBookem Pro vč. příročního a podpalubního zavazadla. Zákaz se týká modelů vyrobených od září 2015 do února 2017.



Zařízení musí být ověřeno prostřednictvím Apple stránky pro podporu, kde si každý může ověřit své sériové číslo MacBooku Pro, zda je potřeba vyměnit baterii.

MacBook Pro má problém se špatnou baterií, která může v nejhorším případě začít hořet, právě z tohoto důvodu se letecké společnosti brání brát tento typ MacBooků na palubu.

Pokud online nástroj ukáže, že Váš Mac má vadnou baterii, budete mít nárok na program výměny baterií od Applu a měla by se nechat vyměnit baterii v tomto zařízení. Podle společnosti Apple může výměna baterie trvat 3–5 dní, takže to musí zohlednit ve svém cestovním plánu. Další pokyny týkající se programu výměny najdete na stejné webové stránce.

Jakmile vyměníte baterii, měl by servis shromáždit všechny související dokumenty s touto výměnou, jako je potvrzení o opravě. Ujistěte se, že sériové číslo jejich zařízení je zahrnuto pro snadné ověření. Budou je potřebovat na letišti, pokud budou požádáni o předložení dokladu o nahrazení.