Anker aktualizoval své bezpečnostní kamery EufyCam 2 s podporou HomeKitu Secure Video, která umožňuje kamerám bezpečně zaznamenávat a ukládat nahrávky do iCloudu. Jak poznamenal iMore, bezplatná aktualizace přidá bezpečné nahrávání videa přímo do aplikace Apple Domácnosti pro uživatele s placeným úložným plánem na ‌iCloud‌u.



EufyCam 2 je jednou z prvních bezpečnostních kamer, které podporují novou funkci Apple „Secure Home“ Secure Video společnosti Apple. Podpora této funkce byla poprvé představena během hlavní prezentace společnosti Apple WWDC 2019, ale nebyla dostupná, i když EufyCam 2 byl představen minulý rok na podzim.

Firmware obsahující podporu verze 2.5.9 a v současné době se rozšiřuje na vlastníky EufyCam 2 jako tichá automatická aktualizace. Uživatelé mohou také ručně zkontrolovat dostupnost nového softwaru pomocí možnosti aktualizace firmwaru v mobilní aplikaci Eufy Security.

Poznámky k vydání se nezmiňují o přidávání funkcí, takže není jasné, zda upgrade získává také Anker kamera KHomeKit‌, eufyCam 2C.

Podle společnosti Apple je ‌HomeKit‌ Secure Video k dispozici pouze uživatelům, kteří platí za 200 GB nebo větší úložiště na iCloudu, počínaje cenou 2,99 $ měsíčně. Uživatelé s plánem 200 GB mohou ukládat 10 dní nahrávek z jedné kamery do ‌iCloud‌ bez dodatečných nákladů, zatímco uživatelé s plánem 2TB mohou ukládat 10 dní nahrávek až z pěti kamer. Zabezpečené videozáznamy „HomeKit“ se do využití úložiště „‌iCloud“ uživatele nezapočítávají.